Fejlesztések autizmusra

Autizmus tüneteinek fejlesztése Neurofeedbackkel

Szociális deficit

A reciprok (kölcsönösségen alapuló) szociális interakciók sérülnek, az érintett személy nem képes más emberek szándékait feltérképezni. Függ attól, hogy mennyire súlyos a fennálló kórkép, azonban a szociális deficitek egy része Neurofeedback tréning hatására csökkenésnek indul.

Repetitív Viselkedések

Az állandóan ismétlődő -tikkelésre is akár emlékeztető- cselekvéseket értjük ezalatt. Feltételezhetően magas arousal szint és szorongás állhat a hátterében. A Neurofeedback üléseket követően számos szülő beszámolt már róla, hogy ezen tünetek lecsökkentek, vagy eltűntek.

Szemkontaktus Hiánya

A szociális deficitek egyik legszembetűnőbb formája. A szülők számára az egyik legnehezebben elfogadható tünet. Neurofeedback tréninget követően több esetben is előfordult, hogy megindult érintett klienseknél a szemkontaktus felvétele.

 

Sorstárs szülők ajánlásával

Az autizmus spektrum zavar a tudomány jelen állása alapján nem gyógyítható, azonban az egyes tünetek különböző eljárásokkal fejleszthetők. Számos eljárás közül a Neurofeedback is rendkívül hatékonynak bizonyul. Ezt bizonyítja, hogy az érintett szülők is erről számolnak be, ráadásul többen közülük ki is képződtek Neurofeedback trénernek.